martes, 21 de abril de 2020

RECEITA DE GALLETAS DE MANTEIGA



Ola amiguiñ@s!!

Hoxe déixovos outra receita moi doada de galletas de manteiga, para facer en familia, aí vai...




RECEITA DE GALLETAS DE MANTEIGA







Tempo: 25 minutos máis 1 hora de repouso


Dificultade: fácil





Ingredientes (unha bandexa de forno completa, ao redor de 40 galletas):

- 75 gr de manteiga sen sal.

- 50 gr de azucre glas.

- 1 xema de ovo. (Cando preparo o dobre de galletas o que fago é utilizar un ovo enteiro.)

- 140-150 gr de fariña de trigo. (Esta variación é debido a que non todos os ovos pesan igual, máis abaixo na receita direiche como telo en conta.)

- 1/4 de cucharadiña de sobremesa de esencia de vainilla.

- Un chisco de sal.



Preparación:(Eu preparei o dobre de cantidade así que en todas as fotos verás o dobre de ingredientes pero fanse igual se só queres ter lista unha bandexa de forno completa).

1- Saca a manteiga da neveira polo menos 1 ou 2 horas antes para que estea en pomada, é dicir, cremosa pero sen chegar a derreterse.

2- Para preparar a masa podes utilizar un robot coa accesorio pa ou ben utilizar unhas barillas manuais, o que prefiras.

3- Mestura ben a manteiga co azucre glas e un chisco de sal, ata que a mestura sexa homoxénea e teña unha cor amarela clariño.

4- Incorpora a xema de ovo e a esencia de vainilla e segue mesturando. Non é necesario bater a masa, só que se mesture ben.

5- Encima do bol pon un coador e bota nel a fariña. Colle o coador e ve movéndoo e facéndoo chocar coa túa man para que caia sen grumos e sen apelmazarse (é o que se coñece como tamizar).

6- Mestura ben todos os ingredientes e, se o fas con barillas manuais, cando empezo a estar dura segue mesturándoa coas túas propias mans. Non se trata de amasar senón simplemente de mesturar ata obter unha masa homoxénea e bastante dura.

7- Para saber se está lista, se podes afundir moito os teus dedos nela é que lle falta un pouco de fariña, pero se xa está suficientemente compacta estará perfecta.

8- Envólvea en papel filme e déixaa na neveira 1 hora para que se arrefríe ben.

9- Prepárao todo antes de sacar a masa das galletas da neveira. Utiliza papel vexetal ou un tapete de cocción (como o que utilizo eu) para estendelas e enfornalas, un rodete de cociña e os cortadores que queiras utilizar, neste caso usei 4 formas diferentes.

10- Prequenta o forno a 180º C con calor arriba e abaixo e ventilador mentres formas as galletas.

11- Saca a masa da neveira e estíraa co rodete ata que quede finita, diría que duns 3 mm aproximadamente. Se se che pega ao rodete ou ao papel ou tapete (non adoita suceder pero polo si ou polo non) podes botar un pouco de fariña por ambos os lados da masa e seguir estirándoa.

12- Rapidamente corta as túas galletas coa forma elixida, xa que as galletas deben entrar o máis frías posible ao forno. A máis sinxela sempre é en círculo, xa que colocas o molde sobre a masa e podes facelo virar para que a galleta se despeguen perfectamente, pero se é calquera outra forma tampouco terás problemas.

13- Ve quitando a masa sobrante de ao redor e aprovéitaa uníndoa coas túas mans, estirándoa de novo co rodete e cortando galletas, ata terminala.

14- Procura que as galletas teñan certa separación unhas doutras xa que no forno crecerán un pouco.

15- Coloca as túas galletas co papel vexetal ou o tapete na túa bandexa de forno e introdúcea no forno a altura media. Tardarán uns 8 ou 9 minutos en estar listas así que vixíaas ben, en canto empecen a dourarse xa podes sacalas aínda que a túa decides se che gustan máis ou menos tostadas pero é #cuestión de segundos que pasen dun estado a outro.

16- Sácaas do forno, espera 5 minutos e cando poidas collelas déixaas arrefriar sobre unha reixa para que non se humedezan.


Ningún comentario:

Publicar un comentario

OS COMENTARIOS HAN DE SER RESPECTUOSOS EN TODO MOMENTO, LEMBRA QUE ESTE BLOGUE ESTÁ PENSADO PARA NENOS/AS.